Ανάπλαση οικισμού Γωνί Δήμου Σφακίων

Σύντομη Περιγραφή: Ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων οικισμού Γωνί
Οι εργασίες που προβλέπονται είναι οι εξής:
• καθαίρεση των υφιστάμενων εσωτερικών διαδρομών από άσφαλτο ώστε να διαστρωθούν με ακανόνιστη γκρι πέτρα. Τα προϊόντα των καθαιρέσεων θα απομακρυνθούν από τον τόπο του έργου με ευθύνη του αναδόχου και σε θέσεις που θα υποδειχθούν από τον Δήμο και τις αρμόδιες αρχές.
• καθαίρεση του υπάρχοντος σκυροδέματος στις περιοχές που είναι αναγκαίο για την βελτίωση των υψομέτρων και όπου το παλιό υπόστρωμα κρίνεται ακατάλληλο. Τα προϊόντα των καθαιρέσεων θα απομακρυνθούν από τον τόπο του έργου με ευθύνη του αναδόχου και σε θέσεις που θα υποδειχθούν από τον Δήμο και τις αρμόδιες αρχές.
• διαμόρφωση του εδάφους και διάστρωση άοπλου σκυροδέματος, C12/15, για την διαμόρφωση διαδρομών , επιπέδων και των σκαλοπατιών με κατάλληλες αναλογίες και προσαρμογές στις υφιστάμενες εισόδους κατοικιών.
• Επίστρωση επιφανειών διαδρομών και πλατωμάτων με ακανόνιστες φυσικές πλάκες γκρι χρώματος, πάχους 3 έως 6 εκ. και με αρμό έως 3 εκ.
• Επίστρωση των ραμπόσκαλων με ορθογωνική φυσική πλάκα γκρι χρώματος .
• Αποκατάσταση υφιστάμενων ξερολιθιών με χρήση των υφιστάμενων ξηρών λίθων και κατασκευή νέων χαμηλών λιθοδομών με συνδετικό τσιμέντο , σε ενδεδειγμένα σημεία για την οριοθέτηση του δημόσιου χώρου. Οι νέες λιθοδομές κατασκευάζονται σε σημεία όπου λόγω υφιστάμενων υψομετρικών διαφορών δεν μπορεί να στηριχθεί απλή ξηρολιθοδομή.
• Κατασκευή καθιστικών από αργολιθοδομή με γκρι λίθους με καθιστική επιφάνεια από πατητή τσιμεντοκονία
Κατά την διαμόρφωση των μονοπατιών, στην συνημμένη μελέτη, δεν υπάρχει η δυνατότητα να εξασφαλίζεται σε όλα τα σημεία πρόσβαση ατόμων με αναπηρία, λόγω της μορφολογίας του εδάφους (μεγάλες υψομετρικές διαφορές) και του μικρού πλάτους των δρόμων .

Συνημενα αρχεια σε pdf

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το πρακτικό της αρ. 19 /2022 συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Σφακίων.
Αριθμός απόφασης 99/2022.

Αποστολή μελέτης για το έργο με τίτλο: «Ανάπλαση οικισμού Γωνί» Δήμου Σφακίων

Τιμολογιο μελετης

Ανάπλαση οικισμού Γωνί Δήμου Σφακίων» - Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων

Νεωτερη εγκριση

Υπαγωγη σε προτυπες περιβαλοντοκες δεσμευσεις

Προυπολογισμος μελετης

Γνωμοδοτηση

Οικονομικη προσφορα εργου

Διακηρυξη

Περιληψη διακηρυξης

Τεχνικη εκθεση

Προδιαγραφες

 
 

Πολιτική απορρήτου Δήμου Σφακίων