Ψήφισμα για την καθυστέρηση της δικαστικής διερεύνησης της βομβιστικής επίθεσης κατά του Δημάρχου Σφακίων Πολάκη Παύλου

Ψήφισμα για την καθυστέρηση της δικαστικής διερεύνησης της βομβιστικής επίθεσης κατά του Δημάρχου Σφακίων Πολάκη Παύλου

Χώρα Σφακίων, 3 Νοεμβρίου 2014
Αριθ.Πρωτ. 4667
ΠΡΟΣ:
1. Υπουργό Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Αθανασίου Χαράλαμπο
2. Εισαγγελία Αρείου Πάγου
3. Εισαγγελία Πρωτοδικών Χανίων
4. Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρεθύμνης

ΘΕΜΑ: Ψήφισμα για την καθυστέρηση της δικαστικής διερεύνησης της βομβιστικής επίθεσης κατά του Δημάρχου Σφακίων Πολάκη Παύλου


Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σφακίων μετά από συζήτηση του παραπάνω θέματος στη συνεδρίαση του την Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014, αποφάσισε ομόφωνα (αριθ.απόφασης 79/2014), να στείλει προς κάθε αρμόδιο την παρακάτω απόφαση-ψήφισμα:

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σφακίων καταδικάζει την απαράδεκτη καθυστέρηση στη δικαστική διερεύνηση της σχεδιαζόμενης τρομοκρατικής-βομβιστικής επίθεσης κατά του Δημάρχου Σφακίων την οποία απέτρεψε η ασφάλεια Ρεθύμνου την τελευταία στιγμή.
Μας προκαλεί κατάπληξη το γεγονός πως ο φερόμενος ως δράστης, από την Επισκοπή Ρεθύμνου, όχι απλώς δεν έχει συλληφθεί ακόμα αλλά δεν έχει κληθεί καν για ανάκριση μέχρι σήμερα από τον ανακριτή Ρεθύμνου που έχει αναλάβει την υπόθεση.
Μπορούμε να κατανοήσουμε το φόρτο εργασίας των δικαστικών υπηρεσιών αλλά αρνούμαστε να δεχτούμε ότι μια τέτοια απόπειρα τρομοκρατικού χαρακτήρα, αντιμετωπίζεται με τους ρυθμούς μιας απλής πταισματικού χαρακτήρα παράβασης. Αν αυτή η απόπειρα στρεφόταν εναντίον Δημάρχου μεγάλης πόλης της Κρήτης, βουλευτή ή άλλου πολιτικού προσώπου θα υπήρχε ο ίδιος ρυθμός αντιμετώπισης ή θα είχε κινητοποιηθεί και ο μηχανισμός της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας;
Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι αυτή η υπόθεση που στρέφεται εναντίον του Δημάρχου και του Δήμου Σφακίων δεν μπορεί και δεν πρόκειται να ξεχαστεί.
Απαιτούμε το άμεσο προχώρημα της ανακριτικής διαδικασίας και την αποκάλυψη των ηθικών αυτουργών της σχεδιαζόμενης ενέργειας αυτής εναντίον του Δημάρχου. Καλούμε την Εισαγγελία Εφετών Κρήτης καθώς και το Υπουργείο Δικαιοσύνης να πάρει άμεσα θέση στο ζήτημα.
Αναμένοντας τις εξελίξεις θα επανέλθουμε.


Τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Σφακίων

Πολιτική απορρήτου Δήμου Σφακίων